London Residence

An existing masonry four-flat walk-up was stripped to the brick and a 23’ steel framed addition was designed on to maximize total square footage. The existing and new portions of the project are articulated through a light well which pinches the floor plan and encouraged light to reach the lowest level. A structural and functional metal grate which is filled with clear resin further allows light to penetrate deeper into the house. The design of the house is clean and linear, taking full advantage of the 24’x125’ lot. The first floor is an open plan space with a living room, dining room and kitchen. The powder room acts as an object resting within and dividing the open space. The material palette is minimal and used to visually connect the four different levels. Project Team : Dwayne MacEwen [Principal Architect] Jeremy Nye & Renato Tonelli [Project Architects] Project Scope : A new three story residence in Wicker Park; 4,600 SF

London House
An existing masonry four-flat walk-up was stripped to the brick and a 23’ steel framed addition was designed on to maximize total square footage. The existing and new portions of the project are articulated through a light well which pinches the floor plan and encouraged light to reach the lowest level. A structural and functional metal grate which is filled with clear resin further allows light to penetrate deeper into the house.

The design of the house is clean and linear, taking full advantage of the 24’x125’ lot. The first floor is an open plan space with a living room, dining room and kitchen. The powder room acts as an object resting within and dividing the open space. The material palette is  minimal and used to visually connect the four different levels.
Back to Top