Canopy

A buffet-style alternative that is like an outdoor pavilion in a forest, The Canopy beckons with its exterior wall of floor-to-ceiling, hand-cut wood ribs that undulate like rippling water. At both the principal and VIP entrances, guests are greeted by dense vertical hedges of live plants sustained by internal irrigation that depends on saturated coconut shells. The woodland fantasy, which relates with the Casino’s actual forest preserve neighbor, continues inside with natural skylights, a “window” that reveals yellow birch trees, and a DMAC-designed carpet that evokes the filtered, varied light on a forest floor. The natural palette of green, yellow and brown and the use of marble, limestone and a variety of reclaimed woods combine as an idealized natural environment that is a perfect place to recharge. Late-night, the three cash register stations are lit from both above and below and seem to stand as sentinels on the threshold between the gaming area and the “forbidden landscape” beyond. Project Team: Dwayne MacEwen [Principal Architect] Kavitha Marudadu, Siamak Mostoufi and Aaron Beyers [Project Architects] Jeremy Nye, Difei Yao and Michael Sikler [Project Team] Project Scope: 8,850 SF

Canopy
Back to Top